Skip to content

Martin Soudah – Leg. naprapat

Ryggspecialist med unik kompetens
Sedan år 2000 har Martin samarbetat tätt med Sveriges mest erfarna ryggspecialister inom ryggkirurgi. Martin har medverkat i etablering av
Sveriges första multidisciplinära ryggcentrum för långvarig rygg- och nacksmärta. Detta har givit en unik kompetens i handläggandet av komplexa smärtpatienter och en specialisering inom degenerativa ryggbesvär, alltså när ryggens naturliga
åldrande orsakar smärta i form av diskbråck, belastningsutlöst ryggsmärta etc.

Föreläsare
Martin är en uppskattad och erfaren föreläsare inom ryggsjukdomar, ryggens degenerativa process, långvarig smärta och multidisciplinär vård. Föreläsningar hålls för blivande specialistläkare på vårdcentraler, Naprapathögskolan samt Masterutbilding på Kymenlaakso University of applied science

Kirurgbedömningar på Aleris
Martin jobbar på Aleris Nacka ortopedi där han utför kirurgbedömningar av komplexa smärtpatienter som kommer på remiss för operationsbedömning av rygg och nacke.

Forskning
Martin har varit ansvarig i Sverige för två amerikanska ryggkirurgiska studier med diskimplantat. Ansvarig för inkluderingsprocess, preoperativ diagnostik samt postoperativ uppföljning.

Chef på försäkringsmottagning
Martin var under åren 2017-2022 chef för försäkringsmottagningen på GHP Stockholm Spine Center. Här hanterades alla typer av ryggbesvär i tätt samarbete mellan neurokirurg, ryggkirurg, naprapat, allmänläkare, sjukgymnast och psykolog.

Årets Naprapat 2005
Martin blev utsedd till Årets Naprapat av Svenska Naprapatförbundet, för att ha gjort betydande insatser för Sveriges Naprapater.

“Äntligen har jag fått en begriplig förklaring till mina besvär. Undersökningen var mycket grundlig och Martin kunde förklara vad jag skulle göra för att själv hantera mina besvär.“- Karin G

“Efter att ha haft ont i ryggen några år gjorde jag en MR-undersökning för något år sedan som visade en del förändringar. Sedan dess har jag varit orolig att jag skulle försämra min situation om jag tränade. Martin har på ett mycket bra sätt beskrivit de förändringar man ser och framför allt lugnat mig. Jag har fått ett träningsprogram som jag följer och äntligen upplever jag att det sakta går åt rätt håll.” – Solveig R.

“Martin har ett fantastiskt nätverk av specialister. För mig har det inneburit att jag kommit till rätt specialist direkt efter besök hos Martin”Anna Z.

“Tyvärr får jag akuta ryggskott emellanåt. Den hjälp jag får av Martin är ovärderlig. Jag kommer snabbt tillbaka till mitt jobb som snickare” – Andreas E.